maanantai 1. tammikuuta 2018

Vuosi 2018 - omien arvojen ja rajojen vuosi

Tässä toiveita, haaveita ja tavoitteita vuodelle 2018 :) 

Omat rajat

Haluaisin, että tämä olisi vuosi, jona oppisin pitämään omat rajani tiukemmin, enkä antaisi enää niin vain kenen tahansa kusipään tulla niiden sisään solvaamaan minua. Haluan käyttää vuoden aikana ainakin seuraavia fraaseja: "En tahdo", "ei kiinnosta", "tuo ei ole totta", "ei."


Kirjoittaminen

Viime vuonna tapahtui selkeä taantuminen kirjoittamisen kanssa. Olin saanut romaanin valmiiksi syksyllä 2016, ja sen jälkeen tuntui, etten voisi kirjoittaa mitään muuta, mutta editoiminenkin tökki vastaan. Tänä vuonna olisi tärkeää pitää kirjoittamistahti yllä, kirjoittaa vaikka pelkkää roskaa, kunhan kirjoitan.


Voisi myös kokeilla uusia tekstilajeja.


Osallistuin NaNoWriMoon ja se oikeastaan sai kirjoitusblokkini auki. Ehkä voisin voittaa ensi vuonna! Vaikka haaste 50 000 sanan kirjoittamisesta 30 päivässä on stressaava, on se myös antoisa.


Opettaja

Jos kaikki menee hyvin, olen pätevä äidinkielen ja kirjallisuuden sekä saksan kielen opettaja toukokuussa 2018. Se on suuri unelmani.



Matka

Janoan matkalle. Koska olen luonteeltani erakko, haluan matkustaa yksin, jotta minua eivät rajoita ollenkaan toisten ihmisten tarpeet ja vaatimukset. Haluaisin myös antaa itselleni mahdollisuuden muuttaa suuntaa kesken matkan, jos siltä alkaisi tuntua.


Kesäloma

En pysty sentään pitämään välivuotta, mutta aion pitää kesäloman. Se on ensimmäinen kerta vuoden 2010 jälkeen.



Tanssin ilo

Ahdistuksen takia menetin liikunnan ilon. En ole käynyt tanssimassa sitten huhtikuun, vaikka viikon kohokohtiin kuului ennen sunnuntain zumba. Haluaisin tänä vuonna käydä ainakin muutaman kerran tanssimassa.


Avantouinti

Olen aina halunnut mennä, enkä koskaan ole saanut aikaiseksi! Jospa tänä vuonna.


Perhetavoitteet

Olen liian huono tytär näin hyville vanhemmille. Haluaisin olla parempi.



Kuolemanpelon voittaminen

Kuolemanpelko on hyvin syvällä kaikissa peloissani. En voi voittaa sitä yhdessä vuodessa, mutta toivon, että voin tehdä asioita ajattelematta koko ajan kuoleman mahdollisuutta. Ja toivon, että pystyn nauttimaan elämästä pelkäämättä, että kuolen pian.



Omien arvojen puolustaminen

Ja jotta voi puolustaa omia arvoja, on tarkasteltava niitä.


Ruoka

Kahtalaisia tavoitteita. Toisaalta haluaisin laihtua ja syödä terveellisesti. Toisaalta haluaisin voida syödä kaikenlaisia ruokia ilman huonoa omaatuntoa.



<3




<3,

Aoda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti