maanantai 28. joulukuuta 2015

2016 - unelmien toteuttamisen vuosi?

Vuosi 2012 oli epävarmuuksien vuosi.
Vuosi 2013 oli sairastumisen vuosi.
Vuosi 2014 oli pysähtymisen vuosi.
Vuosi 2015 oli muutosten ja eteenpäin kulkemisen vuosi.

Olisiko 2016 unelmien toteuttamisen vuosi? 

Eräässä masennusta käsittelevässä kirjassa sanottiin, että masennusta sairastavan ihmisen kannattaa unelmoida ja tehdä listoja asioista, joita haluaa tehdä tulevaisuudessa. Ainakin kannattaa listata asioita, joita tekisi, jos masennusta ei olisi. Osittain siksi tykkään itse tehdä listoja haaveista ja suunnitelmista, tänne blogiin ja muutenkin.

Suunnitelmissa ensi vuodelle olisi ainakin seuraavia asioita:

Kandiksi valmistuminen
Kanditutkinnon pitäisi tulla kasaan keväällä. Olen siitä todella iloinen.

Maisteriopintojen aloittaminen
Maisteriopinnot kielen opettamisen linjalla alkavat syksyllä 2016!


Matka Saksaan
Hain stipendiä, jonka turvin pääsisin kesäksi opiskelemaan Saksaan. Saan stipendin tai en, aion lähteä elokuuksi matkalle Keski-Eurooppaan. Erityisesti Saksa on minulle rakas maa. Haaveilen usein matkustamisesta, ja ensi kesänä on oikea aika alkaa toteuttaa haaveita.

Vierailu Anne Frank -talossa
Anne Frank on henkilönä kiinnostanut minua viime kesästä, jolloin luin hänen elämäkertansa. Siksi aion kesällä matkustaa Amsterdamiin ja vierailla talossa, jossa hänen perheensä piileskeli natseilta 40-luvulla.

Vierailu keskitysleirimuseossa
On tärkeää muistaa historia.


Käsikirjoituksen lähettäminen kustantajalle
Romaanini alkaa valmistua. Jos en ikinä yritä tarjota tekstejäni julkaistaviksi, ei niitä sitten ainakaan julkaista. Tuli mitä tuli.

MacBookin hankkiminen
Vähän ehkä materialistinen suunnitelma, mutta olen jo pitkään haaveillut koneesta, joka kulkisi helposti laukussa mukana, niin että voisin vaikkapa työskennellä tai kirjoittaa vaihtelevassa ympäristössä.


Uuden kielen aloittaminen
Olen pitkään jo halunnut opetella vielä jotakin kieltä. Alan kallistua ranskan kannalle, vaikka kieli tiettävästi on tosi vaikea. 


Tervehtyminen
Haluan pysyä terveenä ja pitää masennuksen niin kaukana itsestäni kuin mahdollista. Vaikka haluan tehdä paljon asioita, opiskella ahkerasti ja kehittää itseäni, en anna minkään asian mennä terveyteni ohi. En enää ikinä halua palata aikaan, jona elämässä ei ollut lainkaan iloa.



Ja ekstrana UUDENVUODENLUPAUKSENI: 


Loppu se jatkuva somettaminen prkl!

Paramore - Future


Toivotan kaikille kaikkea ihanaa vuoteen 2016!

- Aoda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti